Sunday 8 March 2015

Greece: A Referendum, IF... (on Reforms, NOT the Euro); Mass Media Distortions; Yellow Press Scaremongering



Official statement - αν χρειαστεί, αν βρεθούμε μπροστά σε αδιαλλαξία, θα καταφύγουμε στον ελληνικό λαό είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα" - προφανώς όσον αφορά το περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής πολιτικής. Σε αυτό όμως το σημείο της συνέντευξης η σύνταξη της εφημερίδας προσέθεσε "για το ευρώ" - κάτι που ο υπουργός ούτε είπε ούτε εννόησε.

Further official statement - Γενικότερα, τις τελευταίες μέρες παρατηρούνται κρούσματα συστηματικής διαστρέβλωσης των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών από μερίδα των ΜΜΕ. Αυτές οι διαστρεβλώσεις, καθώς και η συνεχής κινδυνολογία για μη πληρωμή υποχρεώσεων του ελληνικού δημοσίου στους δανειστές του, αποτελούν εκούσιες ή ακούσιες προσπάθειες υπονόμευσης της καλής πορείας στην οποία βρίσκεται η διαβούλευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς και τους εταίρους της. Σε πείσμα όμως των διαστρεβλωτών, η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου προχωρά κανονικά και η χώρα είναι έτοιμη να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις αποπληρωμής έγκαιρα και εξ ολοκλήρου.

Kathimerini (article in English)

Kathimerini (Greek update)

Kathimerini (further update) - Corriere della Serra: Εμπόδια στην διαπραγμάτευση Ελλάδας - Ευρώπης


Kathimerini - «Φλερτ» με την εσωτερική πτώχευση

Mignatiou

EU Observer

Corriere (the problematic Italian interview)

Se però Bruxelles non accetta il vostro piano...
«Potrebbero esserci problemi. Ma, come mi ha detto il mio primo ministro, non siamo ancora incollati alle poltrone. Possiamo tornare alle elezioni. Convocare un referendum (sull’euro, ndr)».

Confrontation with Corriere (Kathimerini)

Bloomberg article

Bloomberg 2  - "Creditors Reject Greece's Reform Proposals"

The Greek Analyst

A Role for the USA?

Protagon, on the idea of a referendum



No comments:

Post a Comment